АХАЛ ЧЕРВЕН 2011 750 МЛ.ШАТО КОЛОРОВО

10,00 лв. 14,00 лв.
+ -

Сорт: Купажно вино от Каберне совиньон, Сира и Каберне фран.
Година: 2011
Характеристики: Типично за региона трите сорта са дали своя отпечатък върху виното с плодовия аромат на синя слива, череша и касис, допълващо се от класни акценти на тютюн, арония и ликьор, мента и шоколад, горена захар и билки. Атрактивният аромат на това емблематично вино се определя, като комплексен и многопластов. Вкусът е сочен, хармоничен, плътен. Виното е с много добра елегантна структура и запазен свеж финал. Споменът за масло, бадеми и чаени листа оставят дълготрайно усещане.

Виното е отлежавало 10 месеца във френски и български 225 л. дъбови барици, след като е купажирано. С цел запазване на ароматно-вкусовите качества на виното, то не е филтрувано, поради което е възможно появата на благородна утайка. Препоръчителна температура на консумация 16-18°C.

Подробно описание
Подробно описание

Консумация: Комбинира се отлично с печено на скара или грил тъмно месо и представлява незаменимо допълнение към всяко дивечово ястие. Препоръчва се със зеленчуци на скара, тестени изделия, паста, бели и жълти стари сирена, сосове от сметана и картофени гарнитури.
Препоръчителна температура на консумация: 17-19 °C
Награди:
Грамота от Decanter World Wine Awards – 2015
Златен медал от Berliner Wine Trophy – 2015
Сребърен медал от The Balkans International Wine Competition – 2015
Сребърен медал от Concours Mondial Bruxelles – 2016